Multi oameni intampina probleme atunci cand vine vorba despre ingrijirea plantelor. Atunci cand vorbim despre plantele din casa, nu este nevoie sa va faceti griji. Exista doar cateva lucruri esentiale de care aveit nevoie sa le luait in considerare.

1. Udarea
 Udarea   poate insemna un “must-have” in orice gradina. Este recomandat sa aveti o tasnitoare cu o gura de scurgere ingusta,  pentru a asigura alimentarea corespunzatoare cu apa. Daca nu se aplica acest lucru , florile ar putea avea de  suferit  deoarece solul ar avea o umidate foarte mare.

2. Hranirea
Plantele cu frunze, au nevoie de un strat cu azot. Pentru plantele cu flori, este nevoie de K2O (este formula apei,formata din 2 molecule de hidrogen si una de oxygen). Daca vreti sa-i stimulati cresterea si florile sa fie mai mari si mai stralucitoare, puteti folosi un ingrasamant pentru plante cu flori.
Exista mai multe combinatii de ingrasaminte, dar nu trebuie sa le folosim prea des. O data sau de doua ori pe luna, dupa masura recomandata pe eticheta ingrasamantului, este mai mult decat suficient. Dupa fertilizare frunzele vor creste chiar de la baza si vor aparea vlastari noi.

3. Iluminat
Exista unele plante ca Sanseveria  ce nu trebuie ferite de soare. Ele trebuie plasate la o distanta mica de fereastra, plantele  gen Spider au nevoie de semi-umbra. Puteti pune aceste plante in apropierea unei ferestre care nu ajunge soarele in totalitate. Sunt diverse flori ce necesita soare sau nu.



           4. Temperatură
          Pentru plantele de apartament , ele pot supravietui la temperature un pic    mai mare de 15 grade.  Schimbarile de temperature brusca nu le sunt benefice.













5. Umiditate
Unele plante de apartament au nevoie de un mediu umed. Un sfat pentru a maximiza umiditatea este de a pune ghiveciul intr-un vas mai mare şi umple golurile cu pietre pentru a-l păstra în umiditate. Ingrasamantul  nu se va usca. Plantele sunt capabile de a crea climatul lor propriu dacă sunt grupate împreună. Dacă doriţi si aveţi posibilitatea să le dati cu spray ce contine apă o dată sau de două ori pe zi, în funcţie de temperatura zilei.
6. Mutarea plantelor dintr-un ghiveci in altul
Unele plante necesita mutarea pentru o crestere optima, dar unele  nu sunt potrivite pentru aceasta idée.  Mutarea dintr-un ghiveci in altul se poate face aproximativ la 2 ani, dar va sfatuiesc sa inlocuiti pamantul in fiecare primavara.